Idrotten innebär fördelar för både samhälle och individ, men många av Sveriges föreningar har det tuffare ekonomiskt just nu. Alla kan vi göra något för att göra skillnad tillsammans.

Minskade intäkter på grund av inställda evenemang, förlorade kiosk- och sponsorintäkter med mera på grund av rådande coronapandemi gör det extra viktigt och värdefullt om du kan och vill vara med och stötta din lokala idrottsförening just nu.

4 anledningar att stötta idrottsföreningen:

1. Föreningen bidrar med ett socialt sammanhang och gemenskap på er ort som skänker glädje till många
  2. Idrottsföreningen motverkar stillasittande, håller barn aktiva och hjälper dem att bygga en grund för bättre fysisk hälsa och välmående
  3. Föreningslivet och idrotten kan ge en paus och bli en fristad i en annars kanske stressig vardag
  4. Föreningslivet kryllar av goda förebilder som är med och guidar nästa generation vuxna

Exempel på hur du kan stötta:

• Driver föreningen en insamlingskampanj? Ge ett bidrag. Har du redan gjort det kanske du kan skänka ytterligare en slant för det du inte spenderar i föreningens kiosk?
  • Bli stödmedlem! Betalar du idag medlemsavgift för ditt barn? Genom att själv bli stödmedlem i föreningen kan du bidra lite extra varje år.
  • Säljer föreningen eller laget exempelvis kläder, toapapper eller tvättmedel för att tjäna extra pengar? Köp gärna något och guida barnen i försäljningen.
  • Ett mer ansträngt läge än vanligt gällande anställd personal i föreningen gör den ännu mer beroende av ideella krafter. Kan du hjälpa till som exempelvis ledare, kanslist eller webbredaktör?

Hyllningar till dig som gör en insats! Länge leve svensk idrott.