Äntligen ska vi få välkomna Emma som är laget.se´s första Head of People and Culture. I sin roll ska Emma ska arbeta för att säkerställa att laget.se fortsätter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarna både mår bra och har roligt tillsammans .
 
 

Hej Emma och varmt välkommen till laget.se!

 

Kan du berätta lite om din idrottsbakgrund?

– Tack! Jag är så glad att vara här! Min egen idrottsbakgrund, åtminstone som utövare, är inte mycket att skryta med. Jag dansade under hela min uppväxt men framför allt kommer jag från en idrottsfamilj där pappa som varit både tränare, sportchef och styrelsemedlem inom handboll tagit med mig till otaliga fotbollsarenor, ishockeyhallar och travbanor runt om i Sverige. Som vuxen är det handboll som ligger mig varmast om hjärtat och jag spenderar mycket tid i den lokala arenan (får man skryta är jag dessutom gift med en före detta, väldigt duktig, landslagsmålvakt i handboll)
 

Vad gjorde du innan du kom till laget.se?

– Jag har arbetat som HR-chef inom bank och innan det tio år som chef och specialist inom rekryteringsbranschen.
 

Vad tycker du är det bästa med föreningssystemet laget.se?

– Det gör mig glad att tänka på hur många föreningar som genom laget.se får de förutsättningar som behövs för att drivas på ett bra sätt. När ledare och ideella kan fokusera på det viktiga, idrotten, så blir upplevelse för barn (& föräldrar) ännu härligare, något som troligtvis gör att fler barn och ungdomar kommer att stanna längre inom idrotten.
 

Vilket är ditt största idrottsögonblick?

– Jag har så många, svårt att veta vilket som var allra störst men ett av dom mest färska och kanske finaste minnena är när jag tillsammans med min son såg Sveriges handbollsherrar vinna EM-guld i januari i år. Eftersom mina egna minnen från VM-94 är rätt obefintliga (tyvärr) var istället guldet i U21-EM 2015 verkligen ett ögonblick jag kommer minnas. Just det, Carolina Klufts 2004-sommar när hon tog OS-guld i sjukamp i Athen. Jag var 16 år och arbetade i pappas spelbutik. Minns att hela butiken, alla kunder och jag, stannade upp och tittade tillsammans när hon tävlade i de olika grenarna. Ett mer lokalt minne är när Örebro Hockey gick upp i SHL, det var verkligen stort (även för någon som innan den dagen alltid hejat på FBK.. måste erkännas).

 

Kan du nämna något som dina kollegor troligtvis inte vet om dig?

– Att jag sjungit nationalsången under flera säsonger i hockeyallsvenskan och SHL (ÖHK och FBK) .. och har mindre roligt för egen del också halkat under ett av dessa tillfällen, mitt på isen. Utöver det älskar jag språk och dialekter. Jag bodde i Norge ett par år och vill du göra mig glad ska du be mig prata norska..
 
Stort tack Emma och varmt välkommen igen!