Club Relations Manager, visst låter det som en väldigt spännande roll? I våras började Patricia Olsson hos oss och blev därmed vår första Club Relations Manager att utgå ifrån Malmö. I hennes roll arbetar hon gentemot såväl befintliga som potentiella föreningar i Södra Sverige med målet att ge dom en positiv och givande upplevelse av laget.se.
 
 

Hej Patricia, välkommen tillbaka från semestern!

 

Kan du berätta lite om din idrottsbakgrund?

– Jag började med fotboll när jag var 7 år och cirka ett år senare skaffade vår familj två hästar och då kombinerade jag fotboll och ridning i ca 3-4 år innan jag även började med innebandyn vid 12 års åldern. När jag (kanske mer mina föräldrar) insåg att det blev alldeles för mycket för mig så slutade jag med ridningen för bollsporterna var roligast. Innebandyn tog allt mer tid och blev något jag verkligen ville satsa på och jag la då fotbollsskorna på hyllan när jag var ungefär 14-15 år. Efter det satsade jag fullt ut på innebandyn och hade alltid som mål att spela i högsta ligan, ett mål jag nådde när jag var ca 20 år.
 

Vad gjorde du innan du kom till laget.se?

– Innan jag började plugga jobbade jag i en specialistbutik som heter Innebandyesset. Där hade jag ansvar för den dagliga driften av butiken. Utöver det ingick det även i mina arbetsuppgifter att marknadsföra Innebandyesset till föreningar runt om i södra Skåne. För cirka ett år sedan tog jag examen i Service Management vid Lunds universitet där jag fick lära mig mycket om hur man kan arbeta med och tänka kring service inom olika yrken. Efter examen arbetade jag ett år på ICA med fokus på deras e-handel, vilket var roligt då jag fick testa på en del av det jag hade pluggat.
 

Vad tycker du är det bästa med föreningssystemet laget.se?

– Det absolut bästa är att vi hjälper idrottsföreningar att blomstra och förenklar vardagen för så många människor. Efter så många år som utövare är det roligt att nu få ge tillbaka och föreningssystemet laget.se jobbar varje dag för att få ge tillbaka till föreningar och idrottsfamiljer.
 

Vilket är ditt största idrottsögonblick?

– Svårt att välja då jag har två som toppar listan om man ser till egna prestationer. Det ena är när jag vid 16-årsålder vann SM-guld med FBC Engelholm i en turnering som förmodligen ingen trodde vi skulle vinna. Det är alltid roligt att överbevisa dom som inte tror på en. Det andra som var några år senare är när jag fick gå in och spela min första match med Malmö FBC i högsta ligan, Svenska superligan. Det var mäktigt efter att ha drömt och kämpat väldigt många år för att uppnå det målet.

 

Kan du nämna något som dina kollegor troligtvis inte vet om dig?

– Efter att ha läst alla dessa svar kanske de nu vet men att jag haft två hästar och ridit under en del år är något inte många vet om mig då jag oftast enbart pratar om bollsportstjejen Patricia.
 
Det är så kul att ha dig hos oss, Patricia! Välkommen tillbaka från semestern!