Nedan får ni läsa om Mange, en efterlängtad kollega till vårt säljteam i Stockholm.
 

Hej Mange, du har precis börjat som Client Manager här på laget.se och vi vill lära känna dig bättre!

 

Kan du berätta lite om din idrottsbakgrund?

– Som ung flyttade jag från Stockholm till Falun och påbörjade då min fotbolls- och bandykarriär i Falu BS (shoutout till BS) från knatte ända upp till P18. Men på grund av en otäck knäskada så var jag tvungen att avsluta satsningen, annars så hade jag nog…. SKOJA! I stället blev det sidlinjen och taktiktavlan när jag 2017 klev in som förbundskapten i Somalia Bandy (Trevligt Folk-filmen ni vet) och var med och drev laget genom tre raka världsmästerskap – däribland till både Ryssland och Kina. Sen har jag spelat golf så länge jag kan minnas, bara att hojta till så tar vi en runda. Följer dessutom AIK slaviskt.

 

Vad gjorde du innan du kom till laget.se?

– Kopplingen till sport har alltid varit given för mig i alla yrkesroller jag har haft (förutom den senaste vändan som rekryteringskonsult). Men jag har haft diverse jobb inom försäljning, digital marknadsföring och projektledning för bland annat Dormy Golf, Svenska Golfförbundet och bet365. Sedan har jag en kandidatexamen inom företagsekonomi i ryggsäcken från mina år som student i Örebro.

 

Vad tycker du är det bästa med föreningssystemet laget.se?

– För mig blir laget.se ett slags nav för hela vårt fina föreningsliv, där människorna i föreningarna sluts samman och tillsammans får organisationen att snurra. För mig är Föreningssverige det absolut mest värdefulla vi har, och att få vara med och leverera värde till det känns oerhört fint.

 

Vilket är ditt största idrottsögonblick?

– Svårt! Jag är en inbiten lyssnare av diverse sportpodcasts, och då dyker alltid den här frågan upp. Men jag lutar nog åt hela upplevelsen kring Bandy-VM 2018 i Harbin (nordöstra Kina) med Somalia Bandy. Att få leda laget genom turneringen var riktigt stort. Sen gjorde allting runtom kring det hela större med en OS-liknande invigning, kinesisk media (som undrade febrilt kring hur en 21-årig kille kunde få vara tränare), det arktiska klimatet (-29 grader stod tempen på i premiären) – ja, rubbet!

 

Kan du nämna något som dina kollegor troligtvis inte vet om dig?

– Alltid svår avvägning hur bjussig man ska vara i sådana frågor. Jag skjuter fram två saker som får representera mig på två helt olika sätt.
 
1. Jag har en rätt stor trana intatuerad på min vänstra skuldra, som var en följd av att jag satt på en sushirestaurang i Gdansk där den här tranan var restaurangens logga. Jag sa till mina vänner ”Den här loggan skulle jag lätt kunna tatuera in” – och 1,5 timme senare satt den där. Den blev tack och lov rätt snygg.
 
2. Förra påsken skapade jag en privat insamling och reste ner till den ukrainska gränsen och hjälpte krigsdrabbade flyktingar. Den schletna klyschan ”Det ger perspektiv på livet” kom väl till hands efter den resan.

 
Stort tack Mange och återigen varmt välkommen!