Med laget.se kan klubben skicka sina närvarorapporter direkt till kommuner som anslutit sig till ApN, aktivitetskort på nätet.

Här har vi nu en guide för hur du som ansvarig i klubben gör för att få allt att fungera på ett smidigt sätt.

1. Informera ledarna i alla lag om att de ska närvarorapportera alla händelser på sin lagsida. Viktigt också att alla spelare och ledare är tillagda med fullständigt personnummer.

2. Kontakta er kommunadministratör och säg att ni vill registrera er förening hos ApN och att ni kommer rapportera via laget.se. Ange ert ID-nummer hos laget.se som du hittar genom att gå till LOK-stöd i Admin på Klubbsidan och klicka på Skicka till ApN.

3. Löpande under perioden bör du som ansvarig klicka på LOK-stöd och sedan Visa närvaroinformation. Där får du en bra överblick kring lagens rapportering. Påminn de lag som slarvat och beröm gärna de som gör det bra.

4. När perioden är slut klickar du i Kommunalt aktivitetsstöd och klickar sedan på Visa närvaroinformation. Där låser du de lag som är klara. Påminn eventuellt de lag som inte är klara att fylla i allt så snart som möjligt.

5. När samtliga lag är klara och du låst deras rapporter klickar du på Skicka till ApN. Läs igenom allt och se över så att all information är korrekt. Klicka sedan på Min information är korrekt, skicka till ApN.

Klart!

Några fördelar med ApN-kopplad och seriös närvarorapportering på laget.se:

• Inget dubbeljobb för ledarna

• Ordning och reda på informationen

• Löpande rapportering minskar stress vid slutrapporteringen

• Korrekt kalender skapar trygghet hos föräldrarna

• Bra överblick för klubben

För mer information om ApN, bland annat vilka kommuner som är anslutna, klicka här!

Lycka till med er närvarorapportering!

/laget.se