En av de viktigaste uppgifterna för lagadministratörer i laget.se är att fylla medlemslistan med spelare, ledare och föräldrar. Här läser du om hur du gör detta enkelt och korrekt.

Att medlemmarna läggs till i systemet är en förutsättning för smidig kommunikation och administration för ert lag.

För barn- och ungdomslag

1. Logga in på aktuellt lag och klicka på Admin > Medlemmar > Lägg till medlem.
  2. Fyll i personnummer och klicka på Sök/Skapa ny.
  3. Fyll på med namn och andra uppgifter (fyll inte i förälders e-post utan lägg endast till en om barnet har en egen e-postadress) och Spara. Finns medlemmen redan i systemet? Klicka på profilen som dyker upp, redigera uppgifterna för ert lag och Spara.
  4. Lägg till minst en förälder för varje spelare som medlem på samma sätt. Här väljer du rollen Förälder och får därefter välja att koppla till rätt barn. Föräldrar skall läggas till med e-post. Att lägga till två föräldrar gör verktyget dubbelt så kraftfullt.
  5. Gå in på varje förälder och lägg till mobiltelefonnummer.

Exempel på medlemslista för barn- eller ungdomslag.

För seniorlag

1. Logga in på aktuellt lag och klicka på Admin > Medlemmar > Lägg till medlem.
  2. Fyll i personnummer och klicka på Sök/Skapa ny. Fyll på med namn och e-post och Spara. Finns medlemmen redan i systemet? Klicka på profilen som dyker upp, redigera uppgifterna för ert lag och Spara.
  3. Gå in på varje spelare och lägg till mobiltelefonnummer.

Exempel på medlemslista för seniorlag.

Varför lägga till alla medlemmar?

• Medlemmarna kan logga in och använda appen
  • De får notiser när något händer i laget
  • Truppen presenteras på hemsidan vilket skapar delaktighet
  • Ledares kontaktuppgifter blir lättillgängliga
  • Ni får er egen kontaktbok i appen som alla i laget kan nå
  • Verktyget blir mer kraftfullt för dig som administratör

På samma sätt som det är viktigt att lägga till aktiva medlemmar bör du ta bort de medlemmar som inte längre är aktiva för att hålla medlemslistan uppdaterad och i ordning.

Behöver ni skapa ett nytt lag för säsongen innan? Så lägger en administratör i klubben till ett nytt lag!